Barn & ungdom

Livrustkammaren sätter barn och unga i centrum

Här finns alltid något roligt och intresseväckande att göra. Häng t ex med på Riddarklubbens spännande och skojiga program, upplev museet genom barnvisningen "Vad gömmer sig i slottets källare?" eller håll barnkalaset i våra vackra lokaler.

Observera att det tyvärr inte finns möjlighet att inta medhavd matsäck i museet.

Familjevisning

Lördag och söndag kl 13
På upptäcksfärd i Livrustkammaren

Följ med på en spännande och rolig upptäcktsfärd i museet. Tillsammans utforskar vi silverskimrande dräkter, praktfulla rustningar och guldglänsande vagnar. Vi upptäcker dramatiska händelser från det förflutna. Var beredd på att komma ansikte mot ansikte med historien!

Gratis

Slottsmusen

Följ med Slottsmusen på en spännande tur i Livrustkammaren. Slottsmusen har bott i Slottets källare i flera hundra år och har ett hemligt skrin fyllt med roliga saker. Med hjälp av skrinet utforskar ni tillsammans Livrustkammaren på ett lekfullt sätt.

Gratis

Slottsmusens skrin kan också användas av grupper som vill besöka museet på egen hand och förhandsbokas på tel: 08-402 30 30.

Ladda ner vägledningen till Slottsmusen som PDF här »

Lek & Lär

Lek och Lär Livrustkammaren

I Livrustkammaren har vi två rum bara för barn. Kliv in i en förtrollad värld med sköna riddare och tappra prinsessor. Prova klänningar och riddarkläder, lek, läs och rita.

I "Varför har kungen krona?" kan du se vackra kröningskläder i guld och silver. Det finns också många spännande saker att prova på. Hur balanserar du en kungakrona på huvudet?

Riddarklubben

Vill du veta mer om tiden då riddarna och prinsessorna levde? Vill du upptäcka en spännande historisk värld?

Då ska du bli medlem i Riddarklubben – Livrustkammarens barnklubb. Vi provar rustningar, blir dubbade till riddare och lär oss tips och tricks som en riddare eller prinsessa inte kan vara utan. Varje månad händer något kul i Livrustkammaren.

Läs mer om Riddarklubben och hur du blir medlem här »