Sommaren på Livrustkammaren

Sommarens öppettider

15 juni - 31 augusti 11.00 till 17.00, dagligen. Stängt midsommarafton och midsommardagen 19-20 juni.

Under sommaren erbjuder vi frågesporter och ett spår att följa genom utställningen på olika teman. Vi kommer inte att erbjuda några visningar, istället kommer det att finnas en museivärd/guide på plats i Hörsalen mellan kl 11.30-14.30 för att berätta och svara på frågor om utställningen.

Coronaanpassat besök 

Inte för många i museet samtidigt

Vi kommer se till att antalet besökare inte överstiger 50 personer. Om det bildas köer kommer vi se till att det sker på avstånd utanför museet. Entrédörren kommer att stå öppen för att du som besökare inte ska behöva röra handtaget när du går in.

Anpassat avstånd i museet 

Det kommer att finnas avståndsmarkeringar på olika platser i museet. 

Ökad städfrekvens

Vi kommer att sprita våra audioguiderna mellan varje användning samt rengöra doftstationerna regelbundet. Handsprit finns på olika platser i museet. Vi ser givetvis till att du som besökare alltid har tillgång till tvål och vatten på våra toaletter.

Endast kontantlösa betalningar

Vi kommer tillfälligt inte att ta emot kontanter på museet.

Digitalt på egen hand!

För de som väljer att besöka Livrustkammaren på distans, kommer våra populära digitala erbjudanden finnas kvar. Under perioden då museet haft stängt har vi utökat flera digitala tjänster. Till glädje för många finns det möjlighet att komma nära historien alldeles på egen hand via digitala utställningar, 3D-visningar och fjärrvisningar i museet ledda av våra museiguider. Vi ser också en markant ökad närvaro och många nya följare i våra sociala kanaler.

Gör ett digitalt besök på museet