Montage med bild på programledaren Nanna Olasdotter Hallberg, Drottning Kristinas kröningsdräkt i museets monter.

Online

Kvinnohistorisk visning av: Livrustkammaren

Torsdag 9 december kl. 18.00–19.00

Vad händer när kungen är en kvinna? I en kvinnohistorisk visning av Livrustkammaren tittar vi på drottning Kristinas liv och spåren efter henne i museets samlingar. Hon var barnet som aldrig fick vara barn, protestanten som blev katolik, kvinnan som kröntes till kung, drottningen som lämnade sin tron. Hon har hyllats, hatats och aldrig upphört att fascinera.

Magdalena Westin Piotrowska, intendent på Livrustkammaren visar oss runt och Nanna Olasdotter Hallberg, programledare för podden P3 Klubben, krönikör och regissör, följer med som sidekick och ställer frågor.

Kvinnohistorisk visning

Stockholms Kvinnohistoriska besöker museer och mytomspunna institutioner och platser på jakt efter dolda historier om kvinnor. Tillsammans med specialinbjudna gäster ställer de frågor om kvinnors liv, möjligheter och förutsättningar till historiker, guider och experter.

Kvinnohistoriens plats är överallt

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Museet arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt.  

Stockholms Kvinnohistoriskas webbplats

  • Visningen är gratis, föranmälan krävs.
  • Valfri skärm, sänds via Zoom.