Kungligt broderat mönster i silver och guld

Onlineevenemang

Världsbroderidagen 2021

I år uppmärksammar Livrustkammaren Världsbroderidagen tillsammans med Täcklebo Broderiakademi med en broderiutmaning som kommer att pågå under juli månad, med final den 30 juli. Hur går utmaning till?

 • Du väljer ut ett föremål ur Livrustkammarens samlingar som du kopierar, tolkar eller inspireras av. Det kan vara ett broderi som finns i samlingarna, men det kan också vara en rustning, ett vävt mönster, en sko eller varför inte en vagn? Endast din fantasi sätter gränser!

  Mellan 1-30 juli broderar du. Dela gärna med dig av dina framsteg under arbetets gång. Det gör du enklast genom att lägga upp en bild här i evenemanget och om du vill skriva någon kommentar till.

  30 juli redovisar du ditt arbete i Facebookevenemanget med en bild på förlagan tillsammans med ditt färdiga arbete.
 • Du kan även publicera ditt arbete på Instagram under hashtaggarna #världsbroderidagen2021 och #broderijuli.
  Eller publicera ditt arbete i Facebook-gruppen Världsbroderidagen 2021.
 • Som inspiration kommer vi presentera en rad föremål ur Livrustkammarens rika samling här i evenemanget och det går utmärkt att använda dessa som förlaga, men du kan välja helt fritt bland våra tusentals föremål som finns tillgängliga i vår föremålsdatabas. Glöm inte att filtrera svarsresultaten på Livrustkammaren. Alla bilder i databasen är fria att använda.

  Besök Livrustkammarens bilddatabas