Bröllop

Stensalen är en utmärkt lokal för bröllopsfest eller vigsel. Nedan följer lite praktisk information som besvarar de vanligaste frågorna.

Hur många får plats i Stensalen?

Stensalen kan användas till mottagningar (mingel) för max 150 personer eller sittande middagar för max 100 personer.

Kan vi även ha vigseln på Livrustkammaren?

Det går bra. Det går även att ordna en stämningsfull vigselakt i vår andra lokal, Hörsalen.

När har vi tillträde till lokalen?

Lokalen är tillgänglig från klockan 15. Om ni önskar tillträde till lokalen tidigare går detta att ordna mot en kostnad. Senast 2 veckor innan uthyrningen skall sluttid bekräftas till Livrustkammaren varpå vakt bokas.

Vad finns i lokalen?

I denna vackra lokal finns 10 ovala bord som rymmer upp till 10 personer var. För er som önskar långbord finns det även möjlighet till detta. Det finns även 8 stora ljusstakar samt 8 vita ståbord som ni får använda kostnadsfritt. Ljudanläggning med mikrofon går att hyra för 200 kronor.

Vad tar vi med oss själva?

Dukar, porslin, bestick, glas, ljus till ljusstakar, uppläggningsfat med mera.

Kan ni rekommendera några cateringföretag?

Livrustkammaren har ingen egen catering men samarbetar med några olika cateringföretag som vi gärna rekommenderar. För prisuppgifter på mat och dryck, vänligen kontakta någon av nedanstående cateringföretag:

Kan vi ta med egen mat och dryck?

Det går bra att ta med egen dryck. När det gäller mat vill vi att ni använder någon av ovanstående cateringföretag. Det är ett krav att det finns professionell personal på plats under hela kvällen som ombesörjer städning etc. Under kvällen har ni tillgång till Livrustkammarens kök, men p.g.a. begränsat utrymme och den kulturhistoriska miljön måste all mat levereras färdiglagad. Kontakta gärna bokningen för mer information.

Ingår städning?

Städning ingår ej. Lokalen lämnas i samma skick som när ni fick den. Sopor, kartonger etc. skall tas med när ni lämnar lokalen. 

Hur bokar vi?

Kontakta oss via telefon 08- 402 30 30 (vardagar 9-12) eller via nedanstående formulär för mer information om möjliga arrangemang och visning av lokal.