Höstlov med filmpremiär och öppning av två nya utställningar

Lagom till höstlovet, den 23 oktober, är det premiär för Lilla Rustkammaren, ett nytt rum i museet där de yngsta besökarna kan upptäcka och utforska Sveriges kungliga historia. Samtidigt öppnar utställningen Mästarprovet – en rustning blir till som bygger på ett projekt där rustningssmeden Albert Collins tillverkat en rustning enligt förlaga från Livrustkammarens rustningar från 1500-talet.

Lilla Rustkammaren

Lilla Rustkammaren är museets nya permanenta utställning för barn! Här kan du klämma och känna, lukta och lyssna på Sveriges kungliga historia. Upptäck, utforska och ha kungligt kul tillsammans.

Ta reda på mer om Rustkammaren

Mästarprovet – en rustning blir till

Hur går det till att göra en rustning och vad använder man för verktyg och metoder? I utställningen Mästarprovet får vi möta rustningsmakaren Albert Collins som har utfört ett mästarprov i just rustningssmide. Utställningen visas temporärt med start 23 oktober – september 2021.

Ta reda på mer om Mästarprovet

Kungliga kammare och förråd – filmen om Livrustkammarens historia

I museets hörsal visar vi den nyproducerade filmen Ett museum blir till – berättelsen om Livrustkammaren. Efter en spännande museiupplevelse i utställningen kan du nu slå dig ner i hörsalen och följa med på en lekfull, filmisk resa ledd av en mycket speciell ciceron, den lilla slottsmusen och hans vänner. I filmen görs några nedslag i Livrustkammarens långa och mångfacetterade förflutna. Det berättas om hur kungliga kammare och förråd med sina samlingar genom historien omvandlas till museet om Sveriges kungliga historia.