Bröllopsminnen

en resande miniutställning

Bröllopsminnen – en resande miniutställning” är en minneslåda från Livrustkammaren på temat bröllop. Den kan användas på t.ex. äldreboenden och dagverksamheter landet runt. Innehållet uppmuntrar till trevliga samtal och till att minnas egna och andras bröllop.

Minneslådan handlar om 11 Bernadottebröllop. I pärmar och i böcker kan man läsa om de olika bröllopen. Det finns ett fotoalbum där man kan se brudparen på bild. I askar och påsar ryms föremål som stimulerar olika sinnen; här finns tyg från bröllopsklänningar och slöjor att känna på, handskar och halsband att prova, potpurri för lukten av brudbuketter, konstgjorda blommor, ringar m.m.

”Bröllopsminnen” används med fördel i ett samtal där deltagarna samlas kring innehållet för en stunds trevlig samvaro. Till hjälp finns information om hur ni kan gå till väga och frågor som kan ställas för att stimulera minnet. Det är enkelt att använda minneslådan.

Kostnad och frakt

”Bröllopsminnen” kostar ingenting att låna men låntagaren betalar frakten eller hämtar lådan i Livrustkammaren. Lådan är 58 cm lång, 37 cm bred och 39 cm hög. Den väger 14,5 kg.

Information och bokning

Kontakta Sofi Hjort, sofi.hjort@shm.se 08-402 30 25