Kalendarium

Deltagande i vänföreningens evenemang

Våra evenemang är öppna för medlemmar i Livrustkammarens Vänner. Du som ännu inte är medlem i vänföreningen är hjärtligt välkommen att bli det genom att betala medlemsavgiften.

Pris medlemsavgift

En person: 200 kr
Par och familj: 350 kr
Studerande: 125 kr

Blir du medlem nu gäller medlemskapet till och med 31/12 2021.

Så här betalar du medlemsavgiften

Plusgiro 27 600-6
Swish 123 107 3329
IBAN SE09 9500 0099 6018 0027 6006

Ange namn, adress och e-post. Får du inte plats med all information - skicka ett kompletterande mejl till lrkvanner@gmail.com

Så här anmäler du dig till evenemang

För anmälan kontakta Mårten Hougström på lrkvanner@gmail.com eller 070-565 37 55 senast angiven sista anmälningsdag. Efter att du har fått klartecken att det finns plats sker inbetalning av deltagaravgiften till Plusgiro 27600-6 eller Swish 123 107 3329. Märk betalningen med datumet för evenemanget. Eventuell avanmälan sker senast angiven sista avanmälningsdag till Mårten Hougström på tel. 070-565 37 55.

Kommande evenemang:

 


Foto: Cecilia Lagersvärd

Följ med och upplev huvudstadens kungliga historia! (DATUM FASTSTÄLLS SENARE)

Pris: 80 kr
Plats: Samling på krönet av Lejonbacken, vid kungliga slottets norra fasad. Vandringen avslutas vid Storkyrkan.

Genom historien har förhållandet mellan stadens invånare och kungamakten skiftat och satt sin prägel på staden. Många öden och äventyr, med anknytning till de kungliga skildras i de historiska källorna. På vår vandring genom stadens vindlade gränder får du veta mer om storslagna byggprojekt, överdådiga ceremonier, pilska prinsar, olyckliga hovdamer, blodbad, publika bestraffningar, märkliga och mystiska väsen och mycket mer.

Ciceron är Cecilia Lagersvärd, auktoriserad stockholmsguide och styrelseledamot i vänföreningen.

Anmäl dig till:
Intresseanmälan görs till Mårten Hougström via lrkvanner@gmail.com eller 070-565 37 55. 

 

Vänföreningens planerade utlandsresor - digital presentation

Datum och tid: Tisdag 4 maj kl.19.00
Pris: Kostnadsfritt för medlemmar
Plats: Zoom

Vi har av förklarliga skäl inte kunnat genomföra vare sig utflykter eller resor under pandemin och fortfarande kvarstår en hel del frågetecken. Vänföreningen tycker ändå att vi vill ge medlemmarna en klar bild av våra ambitioner framöver.

Självklart kommer vi att framgent också ta hänsyn till alla regler och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regering. Regelverket varierar också geografiskt vilket i sin tur medför att vi i nuläget ser två alternativa idéer om resmål. Vår originalidé är ju Hessen och Baden, men där kan också bli alternativa äventyr.

Claes-Johan Larsson och Mårten Hougström kommer att visa bilder och berätta om slott, museer, städer etc vi planerar att besöka under resor framgent. Välkomna!
Evenemanget genomförs via Zoom och är öppet för medlemmar i Livrustkammarens Vänner. Möteslänk skickas ut till anmälda deltagare.

Anmäl dig till:
Anmälan görs till Mårten Hougström via lrkvanner@gmail.com eller 070-565 37 55. Sista anmälningsdag är 3 maj.

Svensk-ryska kungliga kopplingar under 1000 år - digitalt föredrag

Datum och tid: Torsdag 6 maj kl 19.00
Pris: Kostnadsfritt för medlemmar
Plats: Digitalt föredrag via Zoom

Sverige och Ryssland har ett flertal kungliga kopplingar genom de senaste 1000 åren, senast genom prins Wilhelms gifte 1908 med den ryska storfurstinnan. Mats Sandberg, som är medlem i vänföreningen och arbetar som reseledare, bland annat med resor till Ryssland, ger oss en historisk överblick.

Anmäl dig till:
Anmälan görs till Mårten Hougström via lrkvanner@gmail.com eller 070-565 37 55. Sista anmälningsdag är 5 maj.

Rosersbergs slott - digitalt föredrag

Datum och tid: Onsdag 12 maj kl 19.00
Pris: Kostnadsfritt för medlemmar
Plats: Digitalt föredrag via Zoom

Rosersberg blev ett kungligt slott på 1760-talet när det gavs till hertig Karl, som senare blev kung som Kar XIII. Mårten Hougström, ordförande i Livrustkammarens Vänner berättar om slottets historia, visar bilder från slottet, som uppfördes på 1630-talet av familjen Oxenstierna, och berättar om de kungliga personer som haft största betydelse på Rosersberg, nämligen Karl XIII och Hedvig Elisabeth Charlotta samt Karl XIV Johan och Desideria.

Anmäl dig till:
Anmälan görs till Mårten Hougström via lrkvanner@gmail.com eller 070-565 37 55. Sista anmälningsdag är 11 maj.

Chatsworth House - digitalt föredrag

Datum och tid: Onsdag 19 maj kl 19.00
Pris: Kostnadsfritt för medlemmar
Plats: Digitalt föredrag via Zoom

Chatsworth House är ett av Storbritanniens mest storslagna ”hus”, och ett av de slott som Vänföreningen besökte under sin engelska resa 2019. Ciceron är Claes-Johan Larsson som var guide under resan och han tar er med på en virtuell tur i tid och rum där konst, parker och personligheter givit liv åt platsen. Efter föredraget har vi en frågestund.

Anmäl dig till:
Anmälan görs till Mårten Hougström via lrkvanner@gmail.com eller 070-565 37 55. Sista anmälningsdag är 18 maj.