1. Start
  2. Besök
  3. Hitta hit

Hitta till Livrustkammaren

Museet ligger i vackra Slottsbacken i den östra delen av det Kungliga slottet.

Livrustkammaren är ett fristående museum, även om det ligger i samma byggnad som slottet. Du är välkommen att kombinera båda besöken, men det är olika entréer och biljetter.

Besöksadress

Slottsbacken 3
111 30 Stockholm

Kollektivtrafik

Ta tunnelbanan till Gamla stan, promenera mot Stortorget och sedan till slottet. Det går även att ta tunnelbanan till Kungsträdgården och promenera över Strömbron eller ta bussen till hållplats Slottsbacken.

SL:s reseplanerare

Parkering och handikapparkering

Det finns få parkeringar precis utanför museet. Handikapparkering finns på Gubbens gård. För att parkera på Gubbens gård behöver du som besökare få en nyckel till Gubbens gård från receptionen.

Kontakta receptionen på:
076-128 02 12

Praktisk information inför ditt besök

  • Barnvagn: Det går tyvärr inte att ta med barnvagnar in i museets utställningslokal. Det finns möjlighet att parkera och låsa fast barnvagnar utomhus i anslutning till museet.
  • Garderob: Intill museets butik finns en garderob. Där finns hängare för kläder samt hatthyllor. I garderoben hittar ni också några låsbara skåp.
  • Matsäck: Vi har inget utrymme för matsäcksätning. Den känsliga miljön gör att det inte är tillåtet att äta eller dricka i museets utställningar, entré eller butik. 
  • Toaletter: En halvtrappa ned mot de kungliga vagnarna. 

Planera besök