1. Start
  2. Besök
  3. Inför ditt besök

Inför ditt besök

Här hittar du praktisk information som kan vara bra att veta inför ditt besök på museet.

Ytterkläder och väskor

Intill museets butik finns en garderob med hängare för kläder samt hatthyllor. I garderoben hittar ni också några låsbara skåp. Mindre väskor går bra att ta med sig in. Tyvärr har vi inte möjlighet att förvara resväskor, närmsta förvaringsskåp finns på Stockholm Centralstation.

Skåpet är 48 centimeter högt, 24 centimeter brett och 24 centimeter djupt.

Äta och dricka

Vi har inget utrymme för matsäcksätning. Den känsliga miljön gör att det inte är tillåtet att äta eller dricka i museets utställningar, entré eller butik. Livrustkammaren har ingen café- eller restaurangverksamhet.

Barnvagn

Det går inte att ta med barnvagnar in i museets utställningslokal. Det finns möjlighet att parkera och låsa fast barnvagnar utomhus i anslutning till museet.

Toaletter

Toaletter finns en halvtrappa ned mot de kungliga vagnarna.

Skötrum

Skötrummet finns en trappa ned, i närheten av de övriga toaletterna.

Tillgänglighet

Livrustkammaren vill vara ett museum för alla. Vi jobbar ständigt med att förbättra våra lokaler så att det ska vara lätt att besöka oss. Samtliga publika utrymmen är tillgängliga för rullstol och det går även att låna en rullstol på plats i museet.

Om tillgängligheten i museet

Djur

Endast guide- och ledarhundar är tillåtna inne i museet.

Fotografering

Du får gärna fotografera i våra utställningar och det går även bra att dela i sociala medier. Det går bra att fotografera med blixt, stativ och selfiepinne. Däremot tillåter vi inte selfiepinne i vagnhallen en trappa ner. För privata fotograferingar kontakta museet för tillgänglighet och prisuppgifter.

Wi-Fi

Vi erbjuder gratis Wi-Fi till våra besökare. Användarnamn och lösenord finns i museets kassa.

Kvarglömda saker

Kvarglömda saker förvaras i kassan eller på kontoret en begränsad tid, kontakta museet om du tror att du har glömt något.

Kontakt allmänna frågor

Kontakt entré och butik: 08 402 30 12
Kontakt bokning: 08 402 30 30 (telefontid vardagar 9.00-12.00)
Mejl: bokning@livrustkammaren.se