Bild på fram- och baksida av årskortet.

Köp årskort – fri entré till sju museer!

Bli vår historievän med årskortet! Då kan du besöka Livrustkammaren och våra sex systermuseer hur många gånger du vill.

Genom spännande utställningar och fantastiska föremål kan du ta del av livsöden, berättelser och dramatiska händelser genom tiderna. Välkommen till ett år av historiska upplevelser!

Pris årskort

Årskortet kostar 450 kronor.

Öppet köp/återköp gäller inte på årskortet.

Besök våra systermuseer med kortet

Årskortet gäller för alla museer som ingår i Statens historiska museer. I årskortet ingår fri entré till museerna samt alla permanenta utställningar och tillfälliga utställningar. Kortet kan köpas på plats i museernas entréer/butiker. Det går inte att köpa årskortet online för tillfället.

Hallwylska museet

Lämna stadens brus bakom dig och förflytta dig 100 år tillbaka i tiden! Stig in genom portarna till Hallwylska museet, på Hamngatan 4 i centrala Stockholm, mittemot Berzelii park och några stenkast från Dramaten.

Interiören på Hallwylska museet.
Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.

Historiska museet

Upplev dramatiska livsöden, maktkamper, kärlek, fest och vardag från istid till nutid. Utforska Sveriges historia tillsammans med oss.

Två barn som håller i verktyg i ett tält.
Foto: Jens Mohr, Historiska museet/SHM.

Skoklosters slott

Besök ett av världens främsta barockslott i naturskön miljö vid Mälarens strand, nära Arlanda! Slottet är från den svenska stormaktstiden, 1600-talet och är det största privatpalats som byggts i Sverige. Här finns magnifikt konsthantverk, spännande måleri och en stor rustkammare.

Människor som står i en mörk sal på Skoklosters slott.
Foto: Jens Mohr, Skoklosters slott/SHM.

Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet

Museet är en plats för ekonomiskt lärande för alla som är nyfikna på ekonomins roll historiskt och i dag. Ekonomiska museets utställningslokaler har stängt under 2023, men du kan se Everlövsskatten och delta i program. Museet bygger permanenta utställningar som är planerade att öppna våren 2024.

Två ungdomar står med sina mobiler och pratar med varandra.
Foto: Jens Mohr, Ekonomiska museet/SHM.

Tumba bruksmuseum

Museet berättar om Sveriges sedelhistoria och om de människor som levt och arbetat på Tumba pappersbruk. Svenskt sedelpapper har tillverkats i Tumba bruk, strax söder om Stockholm, sedan 1755. Museet kommer att ha fri entré för alla under 2023.

En äldre person håller upp en sedel för att se vattenmärken.
Foto: Erik Lernestål, Tumba bruksmuseum/SHM.

Sveriges museum om Förintelsen

Museet ska bevara och föra vidare minnet av Förintelsen med koppling till Sverige. Museet kommer att öppna en utställning sommaren 2023 i Glashuset på Torsgatan 19 i Stockholm. Det kommer att vara fri entré för alla under 2023.

Pappersföremål från Sveriges museum om Förintelsen.
Foto: Ola Myrin, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Håll koll på vad som händer!

Bli först med att få information om nya utställningar, biljettsläpp och evenemang.

Kunglig dräkt med guldig brodyr.