1. Start
  2. Besök
  3. Coronaanpassat besök

Coronaanpassat besök

Vi följer Folkhälsomyndigheten råd och rekommendationer och uppdaterar kontinuerligt vilka anpassningar vi gör i museet.

Anpassningar i museet

  • Vi erbjuder just nu inga allmänna visningar
  • Vi har ett maxantal på 120 personer i våra lokaler. Det för att säkerställa att kravet på 10 kvadratmeter yta per person uppfylls.

Inför ditt besök

Inget krav på vaccinationsbevis

Du är välkommen att besöka museet som vanligt utan att visa vaccinationsbevis.

Stanna hemma vid symptom

Du är varmt välkommen att besöka oss om du är frisk. Vi ber dig stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom och komma tillbaka när du är frisk igen.

Planera ditt besök

Vill du besöka museet när det vanligtvis är färre besökare och extra mycket plats rekommenderar vi att du kommer på eftermiddagar mellan klockan 15.00–17.00 eller vid kvällsöppet på torsdagar klockan 17.00–20.00. På tisdagar och torsdagar är det generellt färre besökare under hela dagen. På helgen är det generellt fler besökare i museet, men det är oftast färre besökare på söndagar än på lördagar.

I vårt stora och rymliga museum kan du uppleva fyra utställningar på egen hand, med en audioguide eller genom ett roligt och klurigt barnspår.

Praktisk information inför ditt besök

  • Barnvagn: Det går tyvärr inte att ta med barnvagnar in i museets utställningslokal. Det finns möjlighet att parkera och låsa fast barnvagnar utomhus i anslutning till museet.
  • Garderob: Intill museets butik finns en garderob. Där finns hängare för kläder samt hatthyllor. I garderoben hittar ni också några låsbara skåp.
  • Matsäck: Vi har inget utrymme för matsäcksätning. Den känsliga miljön gör att det inte är tillåtet att äta eller dricka i museets utställningar, entré eller butik. 
  • Toaletter: En halvtrappa ned mot de kungliga vagnarna.