Barnkalas Lek Lär Livrustkammaren museum

Barnkalas

Kalaskul för små riddare, prinsar och prinsessor!

Bokning

Boka ditt barnkalas här »

Eller ring oss på 08-402 30 30 måndag-fredag kl 9-12

Kalasfakta

Välkommen till riddartid, där barnen på kalaset får lära sig hur det gick till att bli riddare. Vi provar rustningar, leker slottslekar och fikar.

Priser barnkalas

3500 kr för ett litet kalas (max 12 barn)
4500 kr för ett stort kalas (13-18 barn)
I priset ingår visning, fika och lekar för barnen och museientré för 3 vuxna

Vad händer under kalaset?

Barnen får delta i riddartid som innebär att de får lära sig hur det gick till att bli riddare samt få prova en rustning. I kalaset ingår det även sagodrama och slottslekar.

Hur länge pågår kalaset?

En timme och 30 minuter plus 15 minuters uppsamlingstid. Vi arrangerar två barnkalas per helgdag; kl 11.45–13.30 och kl 14.45–16.30.

Hur många kan jag bjuda?

Max 12 barn till det lilla kalaset och max 18 barn till det stora (inklusive födelsedagsbarnet). OBS: Max 3 vuxna är välkomna med på kalaset som hjälp och stöd för barnen. Vänligen respektera att antalet vuxna är begränsat och att vi inte tar in några fler vuxna i lokalen. Övriga föräldrar/vuxna hämtar och lämnar sina barn i Livrustkammarens entré.

Hur gamla kan barnen vara?

Vi tror att barnen har mest utbyte av kalaset om de är mellan 5 och 9 år.

Vad serveras under kalaset?

Välj mellan svensk mandeltårta med choklad och knäckig daim eller Viennetta chokladglass. Dessutom ingår två sorters småkakor.

Hur långt i förväg behöver vi boka?

Våra kalas är väldigt populära och tiderna blir snabbt fullbokade. Boka gärna 1–2 månader i förväg för att få den dag och tid som önskas. 

Tips - kom gärna utklädda!

Låt gärna barnen komma utklädda till prinsar, prinsessor eller riddare!

Kostnadsfritt inbjudningskort

Behöver du inbjudningskort till kalaset? Livrustkammaren har tagit fram helt egna kort som du kan ladda ner gratis och skriva ut på en vanlig skrivare.

Ladda hem inbjudningskort här