Kalendarium

Format: 2021-01-26
F
När:
28 jan
Tid:
kl 18.00
Pris:
80 kr

Digitalt föredrag - Ulrika Eleonora den äldre

Mårten Hougström från Livrustkammarens Vänner berättar om Ulrika Eleonora den äldre uppväxt och familj i Danmark och hennes liv i Sverige efter giftermålet med Karl XI.

Ulrika Eleonora den äldre föddes i Köpenhamn 1656. Hon förlovade sig med Karl XI, men giftermålet fick vänta i flera år på grund av det skånska kriget. Hon blev mor till två regenter, Karl XII och Ulrika Eleonora den yngre. Föredraget är det åttonde i en serie föredrag om Sveriges drottningar och är ett samarbete mellan Livrustkammarens Vänner och Livrustkammaren.

Vi ses på Zoom!

Föredraget är digitalt och kommer ske via Zoom. För att ta del av föredraget behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. Inbjudan med instruktioner hur du ska ansluta dig skickas via mejl till den mejladress som du angav vid biljettköp. Inbjudan skickas ut samma dag som föredraget äger rum.

Boka biljett

Köp biljett på Tickster

Mer info Mindre info
porträtt av Cecilia Vasa F
När:
4 feb
Tid:
kl 18.00
Pris:
80 kr

Digitalt föredrag - Rebellen Cecilia Vasa

Cecilia Vasa brukar beskrivas som ”partyprinsessan” som gjorde stor skandal med sina upptåg. Men hon var också en skicklig entreprenör, brukspatron och diplomat.

Välkomna till en kväll om rebellen Cecilia Vasa! Hon presenteras av Fil. Dr Anna Carlstedt, utbildningsledare och författare aktuell med boken Renässansrebeller - som inleds med berättelsen om Cecilia Vasa. När Cecilia föddes som dotter till den förste av Vasaätten hade Sverige ena foten i medeltiden. När hon dog hade den sista Vasa-regenten (drottning Kristina) fötts och Sverige hunnit bli en stormakt. Vad hann inte Cecilia uppleva under nästan ett sekel under renässansen, i ett Europa i stark förvandling!?

Vi ses på Teams!

Föredraget är digitalt och kommer sändas via Teams. För att ta del av föredraget behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. För att ansluta till föredraget kommer få en inbjudan via mejl till den mejladress som du angav vid biljettköp senast klockan 14.00 samma dag som föredraget äger rum.

Boka biljett

Köp biljett på Tickster

Mer info Mindre info