barn som lyssnar till en guide på museet

Vanliga frågor inför ditt besök

Här i museet hittar du och dina elever förgyllda vagnar och utställningen I love you madly. Hur blir besöket riktigt lyckat?

Behöver vi förboka även om vi inte ska på guidad visning?
Vi vill att ni mejlar bokning@livrustkammaren.se eller ringer oss på 08-4023030 (vardagar kl.9-12) innan ni ska hit. Det är för er egen skull. I perioder har vi väldigt mycket besökare och det kan till och med bli så att vi inte kan släppa in alla av säkerhetsskäl. Om ni har möjlighet så besök oss gärna augusti-mars, alltså innan den stora skolrese- och kryssningsgruppssäsongen infaller.

Behöver vi anmäla oss när vi kommer?

Tala om för personalen i museibutikens kassa hur många ni är. Vi har fri entré så ni behöver inte betala något.

Var kan vi hänga av oss ytterkläder och lägga skolväskor?
Intill museets butik finns en garderob. Där finns hängare för kläder samt hatthyllor. I garderoben hittar ni också några låsbara skåp. Vi vill inte att ni har med era skolväskor in i museets utställningar. Om ni säger till väktare eller annan personal kan ni få låsa in väskorna innanför garderoben.

Var äter vi matsäck?
Tyvärr har vi inget utrymme för matsäcksätning. Den känsliga miljön gör att det tyvärr inte är tillåtet att äta eller dricka i museets utställningar, entré eller butik.

Var finns toaletterna?
En halvtrappa ned mot de kungliga vagnarna.

Får vi fotografera?
Visst får ni det!

Har ni eget arbetsmaterial med er som eleverna ska jobba med?
Då finns det skrivplattor att låna i museets entrékassa om eleverna ska utföra skrivuppgifter i museet. 

Hur gör vi för att inte störa andra besökare i museet?
Gå runt i museets utställningar – det blir så stojigt om ni springer. Håll gärna ihop klassen och titta tillsammans på föremålen. Tänk på att visa hänsyn mot andra besökare och skolklasser som går på en visning. Bokade grupper har alltid företräde. Tala till varandra – ropa inte. 

Kom ihåg att det är du som är lärare som är ansvarig för din klass.

Vi hoppas att ert besök hos oss ska bli riktigt minnesvärt!