Barnkläder som exempelvis en vit liten klänning med puffärmar som visas i Livrustkammarens basutställning.
Foto: Jens Mohr, Livrustkammaren/SHM.

Föreläsning

Nördvisning med dräkttema

Evenemanget har redan passerat

Vi trodde att en timmes guidad tur räckte. Men inte för er. Ni ville ha mer. Längre. Nördigare. Och vi lyssnade. Livrustkammaren bjuder därför in till en dubbelt så lång, dubbelt så bra NÖRDVISNING med fokus på dräkter. Både i basutställningen och Teaterkungen. Bara för dig.

Denna fullspäckade visning fokuserar på den fantastiska dräktskatten i Livrustkammarens samlingar. Vi utlovar mer kantiljer. Mer kasacker. Mer brokadtyger och styvkjolar. Mer teaterkostymer. Missa inte. Du vill vara där.

 • Biljetter köps på Tickster och kostar 180 kronor för vuxna och 30 kronor för barn och unga till och med 18 år. Museientré ingår i biljetten.
 • Slottsbacken 3, 111 30 Stockholm

 • Praktisk information inför ditt besök
  :
  Barnvagn: Det går tyvärr inte att ta med barnvagnar in i museets utställningslokal. Det finns möjlighet att parkera och låsa fast barnvagnar utomhus i anslutning till museet.

  - Garderob: Intill museets butik finns en garderob. Där finns hängare för kläder samt hatthyllor. I garderoben hittar ni också några låsbara skåp.

  - Matsäck: Vi har inget utrymme för matsäcksätning. Den känsliga miljön gör att det inte är tillåtet att äta eller dricka i museets utställningar, entré eller butik. 

  - Toaletter: En halvtrappa ned mot de kungliga vagnarna. 

  Planera ditt besök
 • Visningen med Magdalena Johansson Hammar är cirka 90 minuter lång på plats i museet.