Dräkter i en museimonter som visas i den pågående utställningen Teaterkungen.
Foto: Helena Bonnevier, Livrustkammaren/SHM.

Visining

Nördvisning Teaterkungen

Fredag 2 augusti klockan 15.00

Välkommen på en extra lång nördvisning av succéutställningen Teaterkungen - Prakten, makten och teaterkostymerna på Gustav III:s tid.

Upplev mer av teaterkostymernas magiska värld och den gustavianska tidens kungliga teaterliv. En epok där den passionerade teaterkungen Gustav III skapade en framstående kulturverksamhet och teatern blev en plats lika mycket för prakt och skådespel som för politik och kunglig makt. För första gången visas ett femtiotal fantasifulla teaterkostymer i en gemensam utställning. Flera av dräkterna är världsunika och utställningen är ett samarbete mellan Livrustkammaren och Kungliga Operan.

 • Ordinarie: 180 kronor, Ungdom (under 19 år): 30 kronor. Entré till Livrustkammaren ingår i biljettpriset.
 • Slottsbacken 3, 111 30 Stockholm
 • Praktisk information inför ditt besök:
  Barnvagn: Det går tyvärr inte att ta med barnvagnar in i museets utställningslokal. Det finns möjlighet att parkera och låsa fast barnvagnar utomhus i anslutning till museet.

  - Garderob: Intill museets butik finns en garderob. Där finns hängare för kläder samt hatthyllor. I garderoben hittar ni också några låsbara skåp.

  - Matsäck: Vi har inget utrymme för matsäcksätning. Den känsliga miljön gör att det inte är tillåtet att äta eller dricka i museets utställningar, entré eller butik. 

  - Toaletter: En halvtrappa ned mot de kungliga vagnarna. 

  Planera ditt besök