1. Start
  2. Barnteater på Livrustkammaren

Barnteater på Livrustkammaren

​Boulvevardteaterns bejublade föreställning Så gör prinsessor bygger på barnboksförfattaren Per Gustavssons bilderbok med samma namn, bryter mot våra fördomar på ett fantasifullt och uppfriskande sätt. Med start den 30 december blir det en rad föreställningar för alla barn i Livrustkammarens hörsal.

Boulvevardteaterns bejublade föreställning Så gör prinsessor bygger på barnboksförfattaren Per Gustavssons bilderbok med samma titel, så även Livrustkammarens utställning Så gör prinsessor och prinsar (visas tom 8 jan). Gustavssons prinsessa bryter mot våra fördomar på ett fantasifullt och uppfriskande sätt. Med start den 30 december blir det en rad föreställningar för alla barn 4-8 år och barnsliga vuxna i Livrustkammarens hörsal.

Sagans prinsessor är ofta ljuva och väna. Fagra och svaga väntar de på sin prins. Men det gör inte Gustavssons prinsessa. Visst är håret gult och klänningen rosa. Visst har hon skor, klänningar och smycken i tusentals. Men när hon har gjort sina morgonbestyr och statsangelägenheter väntar äventyren. Då får minsann hockeygrabbar, huliganer och drakar se upp.

Spelas 30/12, 3/1, 4/1, 5/1, 6/1, 7/1, 8/1
För ålder 4–8 år och barnsliga föräldrar.

Regi och dramatisering: Ika Nord

Medverkande: Ulf Montan, Lise Edman

Musik: Jörgen Aggeklint

Dockor: Lisa Björkström

Scenografi/Kostym: Benita Bergfeldt-Löfgren

Biljetter via Ticketmaster eller en timme före föreställningen i Livrustkammarens entré