1. Start
  2. Fantasylördag i Livrustkammaren 4 oktober

Fantasylördag i Livrustkammaren 4 oktober

Hur gick fantasy från att vara ett nördintresse till bred populärkultur? Hur bekväm är egentligen Järntronen? Hur blir man kompis med RR Martin? Få alla svaren den 4 oktober i Livrustkammaren då fantasy, fankultur och Game of Thrones står i centrum för föredrag, temavisningar och samtal. Bli fotad i Järntronen av en proffsfotograf och ta chansen att vinna en kamera från Panasonic!

Hur gick fantasy från att vara ett nördintresse till bred populärkultur? Hur bekväm är egentligen Järntronen? Hur blir man kompis med RR Martin? Hur mycket av tv-serien Game of Thrones är baserat på verkliga händelser? Få alla svaren under vår temalördag 4 oktober i Livrustkammaren där fantasy, fankultur och Game of Thrones står i centrum. Det blir föredrag, temavisningar och samtal. Bli fotad i Järntronen av en proffsfotograf och ta chansen att vinna en DMC-GX7-kamera från Panasonic!

Bli fotad i Järntronen av en proffsfotograf! 
Tävling kl 11-14

Panasonic Lumix mobila fotostudio finns på plats under dagen och fotografen Jonas Borg tar ditt bästa foto i Järntronen. Kom uppklädd i din bästa outfit eller låna rekvisita på plats. En jury utser dagens bästa bild där vinnaren får en DMC-GX7-kamera från Panasonics populära Lumix G-serie.

Fantasy-boomen - från nischade nördar till fankultur för alla
Seminarium kl 15

Seminariet inleds med att Maths Claesson, butikschef och grundare av 30-årsjubilerande Science Fiction-bokhandeln, berättar om starten på 80-talet fram till idag och hur "nörd"-rörelsen vuxit fram.

Därefter följer ett samtal med Elio M. García och Linda Antonsson, rådgivare till författaren George R.R. Martin och grundare av Westeros.org, i dag en av världens största mötesplatser för fans och följare av böckerna och tv-serien Game of Thrones. De berättar om hur allting började, den kommande boken The World of Ice and Fire och historiesynen i tv-serien Game of Thrones. Under seminariet lottar vi även ut flera fina priser!

"Game of Thrones - på riktigt" i årets utställning "Maktspel"
Temavisning kl 11.30 & 14

Tillsammans med museiläraren Jenny Andersson utforskar vi de historiska förlagorna till händelserna i tv-serien Game Of Thrones och George R.R. Martins böcker och synar tv-kostymerna i sömmarna. Ibland överträffar verkligheten fiktionen …

Shoppa loss!

Under dagen har vi specialpriser på alla Game of Thrones-produkter i museibutiken.

Dagen ges i samarbete med Panasonic LumixScience Fiction-bokhandeln och HBO Nordic

Fantasylördag i Livrustkammaren 4 oktober

Joffrey Baratheon i "Maktspel: Ett kostymdrama i Livrustkammaren"

Fotograf: Erik Lernstål
Den purpurröda sammetsrocken med mönster i guld väljs i TV-serien av Joffrey på grund av det maskulina mönstret. I dräkten blandas historiska referenser – jackan anspelar på renässansen, medan Joffreys krona är en öppen krona av medeltida snitt. Kostymdesign Michele Clapton. ©2014 Home Box Office, Inc. All rights reserved.