1. Start
  2. Gustav Adolfsdagen med fri entré i Livrustkammaren

Gustav Adolfsdagen med fri entré i Livrustkammaren

Den 6 november bjuder Livrustkammarens Vänner på fri entré. Kafé Lützen öppnar för dagen. Där serveras bl a den speciella Gustav Adolfsbakelsen. Dagen bjuder på en rad aktiviteter för alla åldrar. Möt dagens drottning, Sofi Hjort! Hon berättar om sin nya barnbok, En himla historia, som utspelas i Livrustkammaren. Magdalena Ribbing bjuder oss med och visar sina favoriter i Livrustkammaren

Den 6 november bjuder Livrustkammarens Vänner traditionsenligt  alla besökare på fri entré.

 Kafé Lützen öppnar för dagen i den pampiga Stensalen - som vanligt mellan 11 och 15  Där serveras bl a den speciella Gustav Adolfsbakelsen, som tillverkas enbart den dagen. Den röstades fram för nio år sedan via radioprogrammet Meny.

 Dagen bjuder på en rad aktiviteter för alla åldrar. Möt dagens drottning, Sofi Hjort! Hon berättar om sin nya barnbok, En himla historia, som utspelas bland Livrustkammarens kungliga vagnar, blodiga skjortor och drottningars klänningar. Magdalena Ribbing bjuder oss med och visar sina favoriter i Livrustkammaren kl 15.30.

 Därutöver har vi en speciell visning för barn på temat En himla historia, kl 13. Visning i årets utställning Jag är Armfelt, kl 14. Passa därefter på att ta tipspromenaden i Armfeltsutställningen. Fynda – nytt och antikvariskt – böcker  till fyndpriser!

Livrustkammaren slår upp portarna kl 11 och stänger kl 17, varmt välkomna!

 Gustav Adolfsdagen med fri entré i Livrustkammaren

Gustav Adolfsbakelsen

Fotograf: Göran Schmidt
Sedan 1800-talets slut har Gustav Adolfsbakelser bakats i Sverige till minne av en av Sveriges riktigt stora kungar. Bakelsen har aldrig haft ett enhetligt recept, den har njutits i sina olika former genom ett drygt sekel. Dennaläckra skapelsen är resultatet av en tävling som anordnats av Livrustkammarens vänförening, Gastronomiska Akademiens vänförening samt radioprogrammet Meny för 9 år sedan.