1. Start
  2. Höstlovskul i Livrustkammaren

Höstlovskul i Livrustkammaren

Prins- & prinsesskronor – egen tillverkning och rita en egen vapensköld är aktiviteter som alltid brukar gå hem hos den unga museipubliken. Barnverkstan är öppen varje dag, från 26/10 till och med 3/11, kl 11 -15, stängt måndag. Passa på att kombinera med visningen "En himla historia"! En rafflande barnvisning som utgår från boken "En himla historia", där handlingen utspelas i Livrustkammaren.

Prins- och prinsesskronor – egen tillverkning och rita en egen vapensköld är aktiviteter som alltid brukar gå hem hos den unga museipubliken och som är Livrustkammarens återkommande arrangemang i utbudet för barn. Barnverkstan är öppen varje dag mellan kl  11 och 15, stängt måndag.  Passa på att kombinera med visningen En himla historia kl 13! En rafflande barnvisning som utgår från boken En himla historia, där handlingen utspelas i Livrustkammaren.I barnverkstan tillverkar vi egna prins- och prinsesskronor och ritar en egen vapensköld, på fri hand eller efter förlagor. Allt är gratis. Visningen En himla historia handlar om två barn som blir kvar i museet efter ett klassbesök. De tvingas in i en tidsresa genom historien och hur var det egentligen med Gustav II Adolf och andra kända kungar och drottningar?Boken En himla historia är något så ovanligt som en äventyrsberättelse och en faktabok i ett, skriven av Sofi Hjort med illustrationer av Anna Jonsson och är ett samarbete mellan Raben & Sjögren och Livrustkammaren. Den finns att köpa i Livrustkammaren butik och via vår webb.

Från 12 år och äldre rekommenderas våra spökvisningar tisdag 29/10  & onsdag 30/10 Efter stängningstid. Följ med på en vandring i Livrustkammarens spänningsfyllda källarvalv när museet är stängt och mörkret lagt sig i de mörka och dunkla valven. Under turen berättar vi märkliga spökhistorier om ruskiga detaljer, med anknytning till fantastiska föremål som tillhört kungar och drottningar, prinsar och prinsessor.

Faktaruta
Barnverkstad öppet:
26, 27, 29, 30, 31/10, 1, 2, 3/11 kl 11-15
Barnvisningar gratis 26, 27, 29, 30, 31/10, 1, 2, 3/11 kl 13
Barn under 19 år fri entré

Höstlovskul i Livrustkammaren

Aktiviteter under höstlovet

Fotograf: Erik Lernestål