1. Start
  2. Japansk kulturnatt på Livrustkammaren

Japansk kulturnatt på Livrustkammaren

Årets Kulturnatt går av staplen lördag 29 april och Livrustrkammaren håller extra öppet 18-24 och bjuder på temavisningar kring utställningen Katanas, bar, bio och Dj.

Kulturnatten lördag 29 april 18-24

Livrustkammaren välkomnar alla som fascineras av Japan. Just nu pågår utställningen Katanas som på ett lättsmält sätt berättar om ett mytomspunnet stycke hårt stål - det japanska svärdet. Från att ha varit krigarens identitetsmarkör i japansk samurajkultur har svärdet blivit hollywoodhjältens favoritvapen. I utställningen Katanas visas ett antal japanska svärd ur Livrustkammarens vapensamling.

Det blir visningar om blänkande svärd och rustningar ur den kungliga rustkammaren. Under kvällen visas film med katanas i en av huvudrollerna och Petra Holmberg berättar om Japannördar genom tiderna. I Stensalen serverar bar Myntkrogen förfriskningar med japanskt tema och Dj Månsken står för underhållningen.

Tider
Visningar i museet på temat svärd, rustningar & vapen kl 18:30, 19:30, 20:30

Stensalen
Kl 18:00-24:00 Bar Myntkrogen
Kl 18:00-24:00 Dj Månsken

Hörsalen
Kl 19:00 Föredrag: Japannördar genom tiderna
Kl 21:00 Bio: Kill Bill

Katanas - japanska svärd

Fotograf: Helena Bonnevier
Tachi-svärd tillverkat år 1642 och signerat på tången ”Fujiwara Morikatsu”. Monteringen är förmodligen från 1800-talet. Svärdet har ingått i Gustav V:s samling och kom sedermera att skänkas till Livrustkammaren.