1. Start
  2. Julbord i magiska kungliga slottsvalv

Julbord i magiska kungliga slottsvalv

I dag lanserar Livrustkammaren en nyhet bland årets julbordserbjudanden! Julbord för de stora sällskapet i ett av Sveriges populäraste museer kombinerat med en visning bland glimrande vagnar, dräkter, rustningar och vapen eller kanske en stadsvandring i historiska kvarter i Gamla stan.

Som ett av Sveriges mest välbesökta och omtyckta museer, erbjuder Livrustkammaren nu nyheten julbord och visningar under november och december. 

Museet riktar sig till sällskapet, företaget eller den stora vänkretsen som vill kombinera historieintresset, eller väcka det till liv, under ett julkalas i de kungliga slottsvalven. Julbord på Livrustkammaren är både för nybörjare och historienördar och alla julbordssugna som också vill ha en inspirerande kulturell upplevelse.

För de som önskar kan man inleda med en julskål bland glimrande praktvagnar för att sedan vandra runt i museet med en guide och höra spännande berättelser om Sveriges kungliga historia, från Gustav Vasa till Bernadotte. 

Man kan också starta vinterkvällen med en stadsvandring i historiska kvarter i Gamla stan. Här finns spår och kungliga minnen i nästan varje gata och gränd. 

Svenskt mathantverk från Grillska Huset i Gamla stan

Julbordet serveras i Livrustkammarens Stensal eller Hörsal av det anrika Grillska Huset som bjuder på svenskt mathantverk och förstklassiga råvaror. Allt det godaste och mest uppskattade som hör julbordet till, klassiskt, vegetariskt eller veganskt - skapad med kärlek och omtanke.

Läs mer om årets mest historiska julbord.

Julbord i magiska slottsvalv - Livrustkammaren

Maria Rosén
Pressansvarig och kommunikatör 
Livrustkammaren, Slottsbacken 3, 111 30 Stockholm

Tel/Mob: +46 (0)8-402 30 15

e-post: maria.rosen@shm.se

Julbord pressbild

Fotograf: Retusch/Detail produktionsbyrå