1. Start
  2. Livrustkammaren i topp bland museibesökarna

Livrustkammaren i topp bland museibesökarna

Allt fler besökare kommer till Livrustkammaren. Det visar en ny rapport från Myndigheten för kulturanalys. Fri entré på statliga museer infördes år 2016. Besökssiffrorna för Livrustkammaren visade 270 269 (2015) besökare och landade på 421 436 56 (2017). Förutom Livrustkammaren, ligger Naturhistoriska riksmuseet och Vasamuseet i Stockholm i topp bland de museum som haft flest besökare - en kraftig ökning med 1,2 miljoner besök på tre år.

-Det är mycket glädjande att så många fler besökare har hittat till Livrustkammaren. Detta är givetvis en effekt av fri entré, men det visar också att det vi erbjuder lockar allt fler och olika människor. Våra nyskapande utställningar, vår varierande programverksamhet och vår omtyckta synlighet i sociala medier sätter oss på den svenska museikartan, säger Malin Grundberg, museichef vid Livrustkammaren.

Under 2019 öppnar Livrustkammaren en ny basutställning för att möta dagens besökare med en uppdaterad historieskrivning om monarkins makt. Den nya utställningen blir mer tillgänglig, pedagogisk och modern – men den populära ”Livrustkammarkänslan” finns självklart kvar.  Under utställningsbygget håller museet öppet som vanligt i den kungliga vagnhallen där även I love you madly visas – en berättelse om den speciella passionen mellan Axel von Fersen och Marie Antoinette.