1. Start
  2. ​Livrustkammaren satsar digitalt

​Livrustkammaren satsar digitalt

Livrustkammaren vill bidra till att motverka spridningen av coronaviruset i samhället och förlänger därför den tillfälliga stängningen av museet. I nuläget räknar museet med att öppna för allmänheten den 15 juni. Under tiden satsar Livrustkammaren på att utveckla sitt digitala erbjudande för barn och unga, såväl som för vuxna.

-Livrustkammaren fortsätter att tillgängliggöra samlingarna om Sveriges kungliga historia och bedriva pedagogik, men i nya digitala former. På så sätt kan vi nå besökare, inte bara dem som annars skulle ha kommit till museet i Stockholm utan faktiskt besökare/användare från hela landet. Vi har ökat vår digitala närvaro i sociala medier, med fler uppdateringar och inlägg. Den plötsliga förändringen av verksamheten i och med coronasituationen har gjort att vi dragit igång en rad olika digitala projekt som vi annars inte skulle ha gjort. Det känns roligt att kunna lösa problemet med våra stängda museer på ett kreativt och nytänkande sätt. Vi arbetar på helt nya koncept, bland annat kring historisk mat, som vi vill göra något intressant och roligt av digitalt.Särskilt viktigt är det att fortsatt kunna nå våra skolbarn. De digitala visningar vi nu erbjuder skolor har visat sig vara riktigt populära och bra även för de gymnasieelever som har undervisning i hemmet. För äldreboenden har vi ett särskilt erbjudande om Skypevisningar kostnadsfritt säger Malin Grundberg, museichef på Livrustkammaren.

Upptäck Livrustkammaren digitalt genom bland annat:

För barn och unga:

  • Skolvisningar digitalt (via Skype, Teams eller liknande)
  • Stadsvandringar med kungligt tema för skolklasser
  • Minivisningar, frågesport med mera på Instagram

För vuxna:

  • Minivisningar på sociala medier
  • Historiskt quiz på sociala medier
  • Föremålsfilmer på sociala medier
  • Sök i samlingarna på hemsidan
  • Digitala utställningar på hemsidan och på andra plattformar

Se vårt  digitala utbud här: https://livrustkammaren.se/sv/utforska/besok-oss-digitalt

Få nyheter och ta del av Livrustkammarens erbjudande via det digitala nyhetsbrevet.

I Statens historiska museer ingår Hallwylska museet, Historiska museet, Kungl. Myntkabinettet, Livrustkammaren, Skoklosters slott och Tumba bruksmuseum. I myndigheten ingår även uppdragsverksamheten Arkeologerna.