1. Start
  2. ​Livrustkammarens dopgåva till Prins Oscar – namnsdagsfirande för alla i Stensalen

​Livrustkammarens dopgåva till Prins Oscar – namnsdagsfirande för alla i Stensalen

Torsdag den 1 december har inte bara alla som heter Oskar namnsdag, då är även dagen inne för den present som museet gav till arvprins Oscar vid dopet – ett firande av hans första namnsdag. Från förmiddag till kväll anordnar Livrustkammaren i Kungliga slottet aktiviteter för alla som vill vara med

Torsdag den 1 december har inte bara alla som heter Oskar namnsdag, då är även dagen inne för den present som museet gav till arvprins Oscar vid dopet – ett firande av hans första namnsdag. Från förmiddag till kväll anordnar Livrustkammaren i Kungliga slottet aktiviteter för alla som vill vara med. Dagen inleds med att barnen bjuds på saft, och tårta och sedan visningar i museet på temat Prinsar och Prinsessor. På eftermiddagen blir det tesalong i den vackra Stensalen med Prins Oscars Tårta Special till en eftermiddagskonsert tillägnad Oscar-prinsar då och nu. ”Prinsessan Eugenie” och ”Kronprinsessan Lovisa”, alias Karin Hellman-Geworkian och Marianne Jacobs spelar fyrhändigt på flygel och bjuder oss på musik som hördes i Slottets salonger på 1800-talet - samt något helt nytt! Presentatör är intendent Gösta Sandell. Biljett behövs.
Oskars namnsdag i Livrustkammaren avslutas med att intendent Sofia Nestor berättar om firandet på 1800-talet av Kungliga namnsdagar, födelsedagar mm kring Oscars-prinsar och andra kungligheter.