1. Start
  2. ​Mordet på Gustav III uppmärksammas med visning och konsert på Livrustkammaren

​Mordet på Gustav III uppmärksammas med visning och konsert på Livrustkammaren

Den 16 mars 1792 skjuts Gustav III av Jacob Johan Anckarström på en maskeradbal vid Operan i Stockholm. Kungen fördes till Stockholms Slott, där han avled i sviterna av blodförgiftning och lunginflammation den 29 mars 1792. Onsdagen den 16 mars 2017 uppmärksammar Livrustkammaren dagen för mordet med både specialvisning och maskeradkonsert.

Den 16 mars 1792 skjuts Gustav III av Jacob Johan Anckarström på en maskeradbal vid Operan i Stockholm. Kungen fördes till Stockholms Slott, där han avled i sviterna av blodförgiftning och lunginflammation den 29 mars 1792.

Onsdagen den 16 mars 2017 uppmärksammar Livrustkammaren dagen för mordet med både specialvisning och maskeradkonsert. I museets kan man studera Gustav III:s maskeraddräkt, skotthålen och mordvapnet.

Intendent Magdalena Owczynska berättar om mordet på Gustav III den ödesdigra dagen och välkomnar alla att ta på en maskeradmask och låt sig föras tillbaka i tiden. Tid 17.30. Senare blir en exklusiv konsert i Hörsalens suggestiva valv. Upplev känslan och musiken från Gustav III:s sista bal med kammarorkester under ledning av Hanna Ohlson Nordh. Kl. 18.30.