1. Start
  2. Praktfulla, men bortglömda gravar och kistor för männen kring 1600-talets kungar

Praktfulla, men bortglömda gravar och kistor för männen kring 1600-talets kungar

Gravvalven för män nära Karl X Gustav och Karl XI som Eric Dahlberg (Turinge), Gustav Bonde (Spånga) och Roger von Ascheberg (Göteborg) har länge fascinerat Lennart Palm. Han föreläser i Livrustkammaren torsdag den 22 oktober kl 17.30. Till yrket är Lennart Palm musiker som spelar allt från opera till rock. Han är också välkänd för Melodikryssets lyssnare.

Gravvalven för män nära Karl X Gustav och Karl XI som Eric Dahlberg (Turinge), Gustav Bonde (Spånga) och Roger von Ascheberg (Göteborg) har länge fascinerat Lennart Palm.  Han föreläser i Livrustkammaren torsdag den 22 oktober kl 17.30. Till yrket är Lennart Palm musiker som spelar allt från opera till rock, han är , också välkänd för Melodikryssets lyssnare.

Lennart Palms intresse för de adliga ätternas gravar, ofta fantastiska konstverk, har utvecklats till en engagerad hobby. Han har dokumenterat ett flertal gravvalv i svenska kyrkor och studerat biografierna om personerna som vilar där och därigenom lärt känna dem och deras möten i livet med våra regenter.
– Trots det skenbart dystra ämnet lockar Lennart Palms berättelser gärna till skratt.

Pris: 100 kr  Torsdag 22 oktober kl 17.30

Praktfulla, men bortglömda gravar och kistor för männen kring 1600-talets kungar