1. Start
  2. Resa genom det historiska Kaukasus Föredrag I råsilkets spår

Resa genom det historiska Kaukasus Föredrag I råsilkets spår

-Kaukasus har alltsedan mitt första besök varit en av mina favoritregioner - fantastisk historia, vacker natur, god mat och vänliga människor säger globetrottern Peter Grip, grundare och ägare av reseföretaget Kon-Tikiresor. Torsdag 14/4, 17.30 berättar han om en resa från det muslimska Azerbajdjzan genom det natursköna Georgien till det isolerade Armenien med världens äldsta kyrkor och kloster.

- Kaukasus har alltsedan mitt första besök varit en av mina favoritregioner - fantastisk historia, vacker natur, god mat och vänliga människor säger globetrottern Peter Grip, grundare och ägare av reseföretaget Kon-Tikiresor. År 2010 lyckade Peter att som dittills yngste svensk besöka alla världens länder.

Torsdagen den 14 april kl 17.30, plats Livrustkammaren, berättar han om en resa från det muslimska Azerbajdjzan, som idag kännetecknas av moderna storstilade byggnader och mångtusenåriga hällristningar. Färden fortsätter genom Georgien, vinets ursprungsland med natursköna vyer och med höga berg. Slutmålet, det isolerade Armenien, bjuder på en rik historia med grekiska tempel och världens äldsta kyrkor och kloster - och god mat.

Plats Livrustkammaren, torsdagen den 14 april kl 17.30, 100 kr

Boka här: 06-402 30 30, vardagar 9-12, lrk.bokning@lsh.se 
http://livrustkammaren.se/sv/kalendarium/bokning-av-programaktivitet

I råsilkets spår är en liten utställning i Livrustkammaren om ett bortglömt kapitel i svensk historia: om svensk handel genom Ryssland med silke från Persien på 1680-talet. Föremålen som visas är bland andra drottning Kristinas silkesrock, en sabel i guld från shahen i Isfahan, en kommandoklubba från Armenien, en dolk från Georgien och Olof Rudbecks hela Atlantica.

Resa genom det historiska Kaukasus Föredrag I råsilkets spår