1. Start
  2. ​Riddarmaskerad & Singelkvällar för historienördar

​Riddarmaskerad & Singelkvällar för historienördar

Riddarmaskerad & Singelkvällar för historienördar

Hösten är här och Livrustkammarens programverksamhet är i full gång med spännande utställningar, föredrag och aktiviteter. Söndag den 24 september är det dags för en av årets höjdpunkter då Livrustkammarens egen Riddarklubb för barn bjuder in till stor maskerad i Blå Hallen i Stockholms stadshus. Här kan alla små riddarklubs-fans ha skoj i sin finaste riddarrustning eller prinsessklänning och delta i festen! Gycklare och musikanter står för underhållningen. Det blir stor dräktparad nedför trapporna till Blå Hallen. Under riddarmaskeraden får man prova att smida, sminka sig, testa svärd eller prova rustning och prinsessklänning. Och inte minst – intendent tillika Hertig Jonas med följe är på plats för att dubba alla riddare och prinsessor.

Torsdag 21 september är det premiär för en ny föredragsserie på Livrustkammaren under namnet Singelkväll för historienördar. Ett perfekt tillfälle för den som är historieintresserad och och vill träffa nya människor med samma intressen. Det blir specialvisningar som avslutas med fikamingel i stensalen.

Den 21 september inleds kvällen med visningen Kunglig historia − från Vasa till Bernadotte. Intendent Anja Kujala berättar om 1800-talets hovsamhälle; glamourös arbetsplats och äktenskapsmarknad torsdag 5 oktober. I samband med den kommande utställningen I love you madly (öppnar 26 okt) kommer museilärare Julia Victorin göra en visning.

Läs mer om utställningen I love you madly - om den omöjliga kärleken mellan Marie Antionette och Axel von Fersen http://livrustkammaren.se/sv/mynewsdesk#/pressreleases/i-love-you-madly-2130841

​Riddarmaskerad & Singelkvällar för historienördar

Riddarklubbens årliga maskerad

Fotograf: Björn Qvarfordt
Söndag 24 september är det återigen dags för Riddarklubbens maskerad i Blå Hallen.