1. Start
  2. ​Siden i Sverige från Kristina till Oscar II

​Siden i Sverige från Kristina till Oscar II

​Siden i Sverige från Kristina till Oscar II Föredrag om hur lyxartikeln siden spreds från slott till koja. Allt man vill veta om sidenproduktionen i Sverige och sidentygernas olika kvaliteter kan man få höra på Livrustkammaren den 29 september kl.17.

Siden i Sverige från Kristina till Oscar II

Föredrag om hur lyxartikeln siden spreds från slott till koja.

Allt man vill veta om sidenproduktionen i Sverige och sidentygernas olika kvaliteter kan man få höra på Livrustkammaren den 29 september kl.17. Kerstin Sjösten Wölling från Almgrens Sidenväveri håller i föredraget och kommer också att berätta om siden som ett material för kungahuset, i politik och mode och om hur lyxartikeln spreds från slott till koja. Kerstin Sjösten Wölling är fil mag i Textilvetenskap och intendent på K. A. Almgren sidenväveri och museum.

Föredraget är del av programverksamheten på Livrustkammaren med anknytning till utställningen I råsilkets spår. Det är liten utställning om ett bortglömt kapitel i svensk historia: om svensk handel genom Ryssland med silke från Persien på 1680-talet. Föremålen som visas är bland andra drottning Kristinas silkesrock, en sabel i guld från shahen i Isfahan, en kommandoklubba från Armenien, en dolk från Georgien och Olof Rudbecks hela Atlantica.

I råsilkets spår pågår tom 8 januari 2017.

Läs mer http://livrustkammaren.se/sv/utstallningar/i-rasilkets-spar