1. Start
  2. Smycken och smyckestillverkning i Livrustkammaren under sportlovet...

Smycken och smyckestillverkning i Livrustkammaren under sportlovet...

Redan lördagen den 14 februari slår Livrustkammaren upp dörrarna för sportlov – för att hoppningsvis möta skolungdomar från andra håll på besök i huvudstaden. – Vi har valt att satsa på smyckestillverkning under sportlovet säger museipedagogen Anna Blom Allalouf. Besökande barn kan göra ett eget armband. Just nu visas utställningen, "Det glittrar", om smycken med anknytning till kungligheter.

Redan lördagen den 14 februari slår Livrustkammaren upp dörrarna för sportlov – för att hoppningsvis möta skolungdomar från andra håll på besök i huvudstaden. – Vi har valt att satsa på smyckestillverkning under sportlovet säger museipedagogen Anna Blom Allalouf. Besökande barn kan göra ett eget armband. Just nu visas utställningen, Det glittrar, om smycken med anknytning till svenska kungar och drottningar, prinsar och prinsessor från 1500-talet fram till idag.

Idag förknippas smycken kanske mest med kvinnor men i utställningen kan flera smycken för män ses. Våra manliga kungliga klär sig än idag en hel del ”glitter”vid fester, ceremonier och högtider. Vi rekommenderar vår unga publik att först titta in i den lilla utställningen och inspireras av vackra stenar, pärlor och ädla metaller.

Livrustkammaren har i minst ett decennium reserverat två veckor i februari för sportlov, eftersom sportlovsveckorna varierar runt om i Sverige. Även skollediga barn från andra håll i Sverige ska kunna tillbringa några timmar i pysselrummet i ett av de två lek- och lärrummen. Varje öppettdag kl 13 ges också en visning för barn om kungar och drottningar, prinsar och prinsessor. Vi tittar på rustningar, kläder för bröllop, kungliga leksaker och en uppstoppad häst.

Sportlov i Livrutkammaren 14-15/2, 17-22/2,24/2-1/3. Stängt måndagar!

Smycken och smyckestillverkning i Livrustkammaren under sportlovet...