1. Start
  2. Succé för singelkvällar för historienördar på Livrustkammaren

Succé för singelkvällar för historienördar på Livrustkammaren

I höstas startade Livrustkammaren en programserie under temat Singelkvällar för historienördar. Idén kom ur tanken att få ännu fler som gillar historia att gå på föredrag med olika teman en kväll på Livrustkammaren. En chans att också komma ensam för den som vill träffa fler historieintresserade kompisar.

I höstas startade Livrustkammaren en programserie under temat Singelkvällar för historienördar. Idén kom ur tanken att få ännu fler som gillar historia att gå på föredrag med olika teman en kväll på Livrustkammaren. En chans att också komma ensam för den som vill träffa fler historieintresserade kompisar. Och satsningen blev på en gång en succé och hittills har alla temakvällar raskt blivit fullbokade. Det är många som älskar historia och som också tycks gilla idén med just singelkväll.

-Vi vill ge historienördarna chansen att träffa likasinnade, oavsett om du vill träffa en historiebästis att hänga på museer med eller en livskamrat som delar ditt intresse. Det är inte en datingklubb, men en av höstens singelkvällar resulterade i en efterlysning i lokaltidningen Mitti. En besökare avbokade också sin biljett till en av singelkvällarna, efter att ha träffat någon gången innan, säger Magdalena Owczynska, indentendent och programansvarig på Livrustkammaren.

Nu är det snart dags för den sista singelkvällen på Livrustkammaren innan sommaren. Torsdag den 19 april anordnas föredrag av museets intendenter Jonas Lindwall och Andreas Olsson som tillsammans med kvällens deltagare tittar närmare på Livrustkammarens vapen och rustningar ur museets samlingar.Man får känna på en replika av Gustav Vasas rapir, en ringbrynja och andra rustningsdelar.Det tittas också lite extra nära på de vapen som anses vackra – de har i alla tider dragit till sig folkets blickar…

Efter föredraget fortsätter kvällen med mingel och fika i den vackra Stensalen.