1. Start
  2. Utställningen Kunglig Vintage visas på Kalmar slott

Utställningen Kunglig Vintage visas på Kalmar slott

Missade du utställningen Kunglig Vintage i Livrustkammaren under 2011? Då har du chansen att se den på Kalmar slott. Under perioden 24 mars och 27 oktober visas denna exklusiva och färgsprakande dräktskatt av 1900-talsmode i bl a siden, sammet, tyll och spets, ett 60-tal klänningar från det svenska kungahuset

Missade du utställningen Kunglig Vintage i Livrustkammaren under 2011? Då har du chansen att se den på Kalmar slott. Under perioden 24 mars och 27 oktober visas denna exklusiva och färgsprakande dräktskatt av 1900-talsmode i bl a  siden, sammet, tyll och spets, ett 60-tal klänningar från det svenska kungahuset.

- Det är verkligen roligt att utställningen återuppstår i en annan dramatisk miljö - på Kalmar slott säger Magnus Hagberg, överintendent vid Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet. När den visades i Livrustkammaren var det första gången som 1900-talsdräkter från våra kvinnliga kungligheter visades tillsammans i ett sammanhang.

Kläderna ger en bild av 1900-talets stilideal, med tonvikt på 50-och 60-talets mode. De flesta visar svensktillverkad couture av hög kvalité – i utsökta tyger och perfekt anpassade efter beställarens mått, skapade i den tidens exklusiva svenska ateljéer som Augusta Lundin, Tunborgs, NK:s Franska och Märthaskolan

En publikation med samma namn gavs ut i anslutning till utställningen i Livrustkammaren. Den är rikt illustrerad med intresseväckande artiklar av ett antal experter i ämnet. Den finns att köpas i Livrustkammarens butik och kan beställas direkt. Den finns även i Kalmar slotts butik.

Utställningen Kunglig Vintage visas på Kalmar slott