1. Start
  2. Ännu fler bilder till Wikimedia Commons!

Ännu fler bilder till Wikimedia Commons!

För ett år sedan publicerade Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet 20 000 högupplösta bilder på Wikimedia Commons. Nu är det dags för 6000 till. Våra bilder har visats över 2,3 miljoner gånger. Vi ser att antalet träffar ökar för varje månad. Det är ett tydligt kvitto på att Wikimedia Commons är en fantastisk arena för att nå ut till så många användare som möjligt.

För ett år sedan publicerade Livrustkammaren, Skoklosters slott och Hallwylska museet 20 000 högupplösta bilder på Wikimedia Commons. Nu är det dags för 6000 till.Våra bilder har visats över 2,3 miljoner gånger sedan den förra publiceringen. Vi ser att antalet träffar ökar för varje månad. Det är ett tydligt kvitto på att Wikimedia Commons är en fantastisk arena för att nå ut till så många användare som möjligt.Publiceringen är ett led i vårt projekt Öppet bildarkiv.
Inom ramen för projektet har vi lagt ut de tre museernas högupplösta bilder i vår databas på nätet, på K-samsök och på Wikimedia Commons. Alla bilder är licensierade med Creative Commons-licenser eller Public domain mark och får användas fritt.I maj i år belönades projektet med guldmedalj vid American Alliance of Museums (AAM) prisgala MUSE Award, i klassen Open. Motiveringen var att våra insatser legitimerar andra museers arbete med att öppna sina samlingar samt att vi ökar potentialen för allmänhetens användande av samlingarna.
Wikimedia Commons
Wikimedia Commons är ett mediearkiv där bilder, filmer, ljudklipp och andra mediefiler med fria upphovsrättslicenser kan delas och spridas, för att främja kunskap och bildning. Innehållet används av Wikipedia, övriga Wikimediaprojekt samt många andra organisationer och privatpersoner. 


Dokument & länkar

Länk-text