1. Start
  2. QRpedia i Livrustkammaren

QRpedia i Livrustkammaren

​Pampiga bröllop, stora krigsslag och kallblodiga mord. Föremålen i Livrustkammaren bär på berättelser om svunna tider, och tar med oss på en resa bakåt i tiden. Vid utvalda föremål i vår basutställning finns QR-koder placerade, som från 1 juli leder den scannande besökaren till Wikipedia.

Pampiga bröllop, stora krigsslag och kallblodiga mord. Föremålen i Livrustkammaren bär på berättelser om svunna tider, och tar med oss på en resa bakåt i tiden. Vid utvalda föremål i vår basutställning finns QR-koder placerade, som från 1 juli leder den scannande besökaren till Wikipedia.

Syftet med att lägga informationen på just Wikipedia är att vi vill visa de bredare perspektiven och guida den nyfikne till händelserna som format vår gemensamma historia. Genom QRpedia, Wikipedias QR-koder, levereras en artikel på det språk telefonen är inställd på - förutsatt att artikeln finns översatt till just det språket. Om inte får besökaren artikeln på engelska. Vem som helst kan översätta artiklarna, och vem som helst kan redigera dem. Ytterligare ett sätt att bredda perspektiven, tycker vi. Läs mer om projektet och om vilka de aktuella artiklarna är här.

Länken till projektet är denna: http://livrustkammaren.se/sv/qr-pedia-i-livrustkammaren